jueves, 11 de octubre de 2012

Una secció dels jutjats de Sabadell tanca per falta de tóner




Sí, ho heu llegit bé. Els fets van tenir lloc el dimecres de la setmana passada, quan es va acabar el tóner de la secció dels jutjats d'Instrucció i es van veure obligats a tancar. Els funcionaris no podien imprimir ni les sentències ni els interlocutoris ni fer fotocòpies ni res... i van optar per plegar. Les retallades han arribat a aquest extrem. Als mitjans de comunicació surten sovint notícies que expliquen com han repercutit a la sanitat i a l'educació, però la justícia acostuma a quedar relegada a un segon pla. I el meu instint periodístic em diu que es mereix un bon reportatge i que si es rasca una mica, sortiran moltes coses.
Els treballadors dels jutjats em van explicar que el material d'oficina arriba en compta gotes i això ha provocat tensions entre els treballadors de les diferents seccions. Comparen què tenen de més els uns que els altres, qui fa de més i qui de menys... Un dels fiscals afirma: "Les retallades estan perjudicant el nostre treball i d'això ningú en parla".
I tenen raó, així que ja us he fet una mica més conscients d'una realitat que es viu al nostra país. És veritat que la justícia és lenta, però ho és perquè està mal gestionada, perquè no s'hi inverteixen prou recursos i potser perquè a ningú li interessa que funcioni d'una altra manera. I tot plegat s'aguditza encara més en temps de crisi. Espero que s'arribi a una solució ben aviat.

PD: el que no podeu negar és que els jutjats fan molt de goig :)

4 comentarios:

  1. Espere que tampoc no hi haja toner per a imprimir les ordres de desnonament.

    ResponderEliminar
  2. que ho escriguin a mà....amb el que cobren ja ho poden fer

    ResponderEliminar
  3. A tot arreu les passen magres. A veure si serveixen per alguna cosa aquestes retallades, si en un futur pròxim la situació s'estabilitza, estaria bé que es tinguessin bons recursos, però mantenir certa austeritat no estaria malament. Jo vaig treballar a l'administració pública un curt temps, i allò era can pixa, no es miraven amb res.

    ResponderEliminar
  4. m'alegra llegir-te de nou....a mi ja no m'estranya res....a l'institut també anem curts de tot, de paper, de fotocopies...

    ResponderEliminar

Algú ho havia de dir!