lunes, 15 de octubre de 2012

actituds inquietants

Tot val? Evidentment no. A la serie Mad men s'aprecia qui té classe i se sap comportar i qui no. Per desgràcia, avui, en el món real, els modals brillen per la seva absència. Som tant liberals i tant moderns que ens oblidem dels límits, del que no cal dir i del que val més no fer. Hi ha llibertat d'expressió, però també existeix el respecte.

En l'ofici del periodisme s'han de tenir molt clares les barreres que separen l'entreteniment de la morbositat o entre l'opinió i la mala educació. Salvador Sostres és una persona (no m'atreveixo a qualificar-lo de periodista) que disposa d'una columna a El Mundo i fa servir aquest espai per a difamar, per a exagerar, per a faltar el respecte i per a fer demagògia. A Pedro J. Ramírez li sembla bé. Si jo fos la directora d'un rotatiu com aquest, em faria vergonya.

Val més ignorar les seves provocacions. Perquè és aquest el seu objectiu, però posaré un exemple. Fa uns dies, una senyora de 48 anys, de Sabadell, directiva d'una empresa, mare de dos fills, treballadora i bona persona va morir d'esgotament mentre participava en la cursa dels Cavalls del Vent. És una competició que consta de 81 km amb un desnivell positiu de 6.000 metres i s'ha de completar en menys de 24h. Doncs bé, el senyor Sostres va dir que no "s'havia mort, que s'havia matat", que aquest tipus dactivitats es fan pel culte al cos... en fi, un seguit de vajanades que no vull repetir, però que demostren que parlava des de la ignorància. Conec a família directa d'aquesta senyora i sé que de culte al cos res. Practicava esport com una manera de superació personal, una actitud que després aplicava a altres àmbits de la vida. Fins i tot Josef Ajram va saltar en defensa d'ella. 

Com a periodista em vaig sentir avergonyida. Evidentment no tot val. I el cercle viciós va seguir el dimarts passat quan la Bibiana Ballbé, en el seu programa El Beestiari Il·lustrat del Canal 33, va entrevistar a l'escriptor Jair Domínguez. És un programa que presenta un format semblant a El convidat. Doncs bé, en un moment, la presentadora ofereix unes pistoles de plàstic a Jair Domínguez i col·loca a l'altra extrem de l'habitació tres dianes amb unes cares dibuixades. Una era la del Rei, l'altra la de Fèlix Millet i l'altra la de Salvador Sostres. 

Segurament la Bibiana Ballbé i el Jair Domínguez també rebutgen l'actitud de Salvador Sostres, però van caure en el seu parany. Van fer apologia de la violència de manera gratuïta, perquè van estar parlant sobre si matarien, torturarien o lesonarien els diferents personatges. Arran d'això, TV3 ha hagut de demanar disculpes públicament i la directora del programa ha dimitit. La Bibiana de moment segueix treballant. 

1 comentario:

  1. doncs sembla ser que els capítols que queden de bestiari han estat suspesos fins al proper any....cagada castigada. Perquè no és fa el mateix amb els responsables econòmics?

    ResponderEliminar

Algú ho havia de dir!