martes, 13 de septiembre de 2011

Els amics reals i els virtuals

Hi ha tanta gent interessant al món i és tant fàcil conèixer gent nova i tenir-la agregada a alguna xarxa social o a alguna aplicació del mòbil, que es fa impossible mantenir una relació amb totes. Es pot conèixer gent per amics en comú, sortint de festa, a la feina, mitjançant un familiar, per casualitat al carrer, al gimnàs, de viatge... i en la majoria de casos es manté el contacte via facebook, gmail, twitter, skype, whatsapp... (i segur que me'n descuido alguna). De tots els coneguts, un % arribaran a ser amics. Però suposem que tot i així són més de vint. Per mantenir a tota aquesta gent informada sobre la inifnitat de coses que passen, per disfrutar-les, per conèixer-les, per compartir coses amb elles...?? Com es fa? És impossible. I els altres contactes que estan per allà? els que et parlen pel whatsapp i per tantes aplicacions que al final t'impedeixen mantenir una conversa amb els que tens al davant. I en el 95% dels casos diuen tonteries. Tot plegat resta importància a la realitat que vius, la que pots tocar amb els cinc sentits, la que experimentes i la que tu esculls. La realitat al capdavall. La barrera que separa el món real del virtual és cada vegada més fina. Es confonen els termes i es perden els valors autèntics. Siguem sincers, quantes veritats s'escriuen al facebook? quants malsentesos han desencadenat les converses dels xats? què s'intenta aparentar i aconseguir??
Moraleja: on hi hagi un bon tros de carn i que s'aparti la resta! xD

7 comentarios:

  1. És una conclusió que, ara mateix, signarien totes les carnisseries del país :)

    ResponderEliminar
  2. hahahaha correcte Òscar, 100% cert! xD

    ResponderEliminar
  3. Seguramente la gente intenta quedar bien todo lo que les permite el medio; en facebook por ejemplo todo el mundo es feliz todo el tiempo (cosa que ya sabemos que es mentira). Pero eso también se hace en la vida real; en la vida real en lo único que no se puede mentir es en el físico que uno tiene...

    ResponderEliminar
  4. seguro que en la vida real también se engaña, pero mucho menos que en la virtual. Y lo cierto es que con la intuición y la experiencia se puede ver bastante claro donde hay gato encerrado.

    ResponderEliminar
  5. Ui... es un tema complicado, habría que hacer por lo menos un cónclave o algo de eso... :)

    ResponderEliminar
  6. Trobo que no et falta raó, però la "moraleja"... m'ha encantat!!! Un bon tros de carn, clar que sí!! Hehehehe! Aquest tema que parles és força recurrent en el món blocaire... ens coneixem, no ens coneixem? Som coneguts, amics? Les possibilitats són infinites i no hi ha una única resposta bona, suposo...

    ResponderEliminar
  7. sens dubte yaiza els conceptes estan canviant. Amor líquid, amics líquids, feina líquida... com diu Bauman! :) però és el que hi ha i crec que no ens podem queixar! :)

    ResponderEliminar

Algú ho havia de dir!