miércoles, 3 de noviembre de 2010

Mare als 10 anys

És una realitat esgarrifosa, però és així. Ahir es va publicar que una nena rumana de 10 anys va donar a llum en un hospital de Jerez. El pare té tretze anys i segons sembla han partit peres i no m'extranya. Qui pot tenir alguna cosa clara als 10 anys? Si segurament es pensaven que estaven jugant, i no mantenint relacions íntimes. És que ni tan sols és adolescent. És una ne-na. Una nena, amb les seves necessitats de nena i incapaç de fer de mare. No perquè no es pugui estimar el seu fill, sinó perquè no hi està preparada, ni biològicament ni moralment.
Els metges informen que en aquests casos el fetus pateix perquè no rep tots els nutrients requerits per formar-se, ja que la seva mare li manlleva una part per dur a terme el seu propi desenvolupament. Degut a això, el part acostuma a ser prematur i els infants no acaben de créixer. Un altre problema és que la pelvis, no estan del tot formats per eixamplar-se i el parts deriva en cessària obligatòria o fins i tot en problemes per la mare. Malgrat tot, segurament això són els problemes més superficials d'un cas excepcional.
Els seus pares no ho veuen greu i asseguren que a Rumania és l'habitual (cosa que és mentida) i que han portat la nena a Espanya tan sols fa tres setmanes per donar a llum. Ara qui es farà càrrec del nadó? Uns avis que ni tan sols van poder controlar la seva filla o una nena de deu anys que encara no sap res de la vida? Espero que la Junta d'Andalusia prengui les mesures necessàries davant un cas tant delicat i puntual.

1 comentario:

  1. Vaig llegir la notícia i ... què dir? Hi ha coses que encara ara (i malauradament) em continuen sorprenent.

    Si a Romania és un afer comú, Romania no va gens pel bon camí.

    ResponderEliminar

Algú ho havia de dir!