martes, 4 de octubre de 2011

La página 0. Una idea és suficient per triomfar.

Ja se sap que el panorama laboral està malament i que de feina n'hi ha ben poca. Però com diuen, una crisi és una oportunitat i aquest post el vull dedicar a un cas d'emprenedors. Resulta que hi havia un jove periodista que havia acabat la carrera (es va passar molts anys tancat a la biblioteca estudiant per obtenir un títiol que després li va donar pocs beneficis) i no trobava feina. Buscava i enviava currículums i mai obtenia respostes satisfactòries. Un bon dia, cansat d'esperar, va deicidir agafar el toro per les banyes i va obrir la seva pròpia revista digital: la página 0. És una revista que surt cada tres setmanes i que es diferencia de la resta pels reportatges. Es tracten temes que no tenen perquè estar lligats a l'actualitat, des d'una perspectiva alternativa que s'allunya del discurs oficialista que es troba als mitjans. És alternatiu, rigorós i fresc. I és una revista que no ha de quedar bé amb cap polític ni amb cap empresari. És lliure, i això es nota. Aquest número, per exemple, trobareu un reportatge fotogràfic sobre la índia, un reportatge sobre els artistes barcelonins que ocupen espais deshabitats per crear... En el sentit d'emprenedors, us podeu llegir també aquest article que jo mateixa he escrit i que és l'exemple en viu d'un emprenedor, Marc Bonavia. Ell predica amb el seu exemple que una idea es suficient per triomfar! endavant i força! :)

10 comentarios:

  1. Està clar que si no et mous, ningú no et regala res. Els que triomfen són els que tenen prou empenta per tirar endavant una ides. I per fer-ho calen diverses coses, és clar, la primera és tenir-la. Però personalment a mi em sembla encara més difícil tirar-la endavant.

    ResponderEliminar
  2. Caram, no coneixia aquesta revista digital. Ja fas bé de fer-ne difusió! Hi faré un cop d'ull... I sí, està clar que aquí, o et mous, o ningú no et salva el cul. I jo estic tipa de sentir que "els metges joves tenen feines precàries a Espanya". I què em trobaré jo d'aquí dos anys quan acabi la carrera?

    ResponderEliminar
  3. WAWWWW!! Dóna gust ficar-se en projectes suicides com aquest si t'ho reconeixen d'aquesta forma!! Moltes gràcies, Griereta! I sobre dir que, a partir d'ara, tú has de ser una part important del nostre humil mitjà... Aprofito per animar a tothom a que no deixi d'escriure i fer bon periodisme si de veritat li agrada!

    Una abraçada

    ResponderEliminar
  4. Y tanto que se puede triunfar con una idea... Bisbal tuvo la idea de ir a OT y... bueno no es el mejor ejemplo...
    Cuidado con las ideas, pueden ser muy dañinas...

    ResponderEliminar
  5. Un projecte maco amb gent encara més maca!! Gràcies pel post Anna! A l'espera de noves i imaginatives aportacions ;)

    ResponderEliminar
  6. Xexu tens raó, potser el més important és tirar endavant una idea amb constància. Però al que em referia i que potser no ha quedat prou clar és que si algú té una idea ha de posar-la en pràctica. Però després, en el moviment, pot ser que la vida et digui cap a un altra camí. Però el que compta és voler fer alguna cosa, tenir un projecte, una il·lusió!

    Yáiza no perdis l'esperança que ja veuràs com alguna cosa trobes, sempre hi ha una solució! m'alegro que t'interessi la revista! :)

    Marc i Alèxia, encantada de formar part d'aquest projecte tant xulo, m'alegro que l'hagueu posat en marxa, sou la canya i m'encanta! :)

    Jordim si, hay quien tiene ideas de bombero... hay de todo en la vila del señor. Y eso convierte el mundo en un lugar... sorprendente (para definr la idea de bisbal con mucho cariño) xDD

    ResponderEliminar
  7. Pues sí, es un alarde de cariño sin precedentes :)

    ResponderEliminar
  8. Com a periodista de títol que sóc sols puc dur...I què vinguen més valents com ell! enhorabona pel projecte i enhorabona pel resultat!

    ResponderEliminar
  9. I com a periodista de títol que sóc sols puc dir... i que vinguen més valents com ell! Enhorabona pel projecte i enhorabona pel resultat!

    ResponderEliminar
  10. Merci Maria! també ets periodista? me n'alegro! :) encara que sigui dur, crec que és una professió que val la pena. :)

    ResponderEliminar

Algú ho havia de dir!