miércoles, 12 de octubre de 2011

El meu món es diu viscoelàstic

Aquesta nit he dormit en un matalàs viscoelàstic i ara ja no puc pensar en res més. A mi normalment em costa dormir bé quan estic a un llit que no és el meu, però aquesta nit, tot i ser la primera vegada que dormia a casa la meva amiga Nora, he descansat com una nena petita. Increïble. He dormit d'una sola tirada i m'he aixecat  renovada i relaxada.  Jo li he comentat la meva felicitat extrema i m'ha confessat el secret: la viscoelàstica. Crec que podria fer un anunci sobre la viscoelàstica (a part que m'encanta la paraula), perquè realment et canvia la vida. És la combinació perfecte entre adaptabilitat al cos i duresa. L'esquena et queda plana i dura, i la sensació que desprèn el matalàs és molt agradable, perquè es veu que és porós. És màgic, jo diria. Si ella es movia en el seu cantó del llit, les vibracions no arribaven a destorbar-me; i a l'inrevés tampoc, està clar. Ha estat una experiència insòlita que m'ha fet prendre consciència de la poca comoditat que m'aporta el meu llit i de la importància que és descansar bé. El Dr. Estivill ja ho deia. Jo porto un temps que tinc torticoli de manera perament i per fi he descobert el perquè. Un matalàs inadequat, un mal coixí, un son interromput o desagradable, o descansar en hores fora del normal, són factors que de vegades es poden considerar petits detalls però que si no es cuiden repercuteixen molt negativament a la rutina i les seves conseqüències es poden equiparar a les de l'insomni. És com treballar a una temperatura inadequada, que la RENFE circuli amb retard o que no hi hagi paper a un lavabo públic. Són coses que s'han de cuidar i tenir en compte i com que vull que em caigui la baba quan dormo, estalviaré i em compraré un matalàs de viscoelàstica, perquè barats es veu que no són...

9 comentarios:

  1. Hahaha! Quina gràcia m'ha fet aquest post. Noia, jo sóc tot el contrari. Suposo que els anys de dormir en tendes de campanya 15 dies cada estiu m'han curtit l'esquena i el son, perquè dormo absolutament a qualsevol lloc (bé, al tren i als avions em costa una mica). Però mai no he trobat un matalàs on no dormi tota la nit seguida i em llevi perfectament. L'altra cosa és que hi dediqui prous hores, que per aquí acostumo a fallar.
    A casa tinc un matalàs de molles que té més anys que jo, que era del llit de convidats d'una tia de ma mare, o alguna cosa similar. Perfecte. I aquí a París en tinc un d'escuma, i malgrat que en veure-ho em vaig esgarrifar, resulta que s'hi dorm de conya. O sóc jo... Realment, no em puc queixar. Quan dic que "m'ha costat dormir" vol dir que he trigat uns 10 minuts en agafar el son...

    Au doncs, tu a estalviar i a comprar-te un matalàs superfashion de viscolàstic!

    ResponderEliminar
  2. Doncs ja tens la resposta a per què aquests matalassos són tan cars, per alguna cosa havia de ser! Si s'hi dorm tan bé, justifica el seu preu. És important, descansar bé és fonamental, especialment si no dorms les hores que toquen, com és el meu cas... No tinc mal matalàs, però de moment el pressupost no dóna per més.

    ResponderEliminar
  3. Jo no els veig cars. Nosaltres en tenim un des de fa 10 anys i està com el primer dia. Ha d'anar amb un somier de tauletes flotants.

    Yáiza, jo vaig estar dormint durant una setmana, amb una bombona de camping gas per coixí, però tenia 18 anys.

    ResponderEliminar
  4. Lo de viscoelástico me suena a muchas cosas no sé por qué, y todas tienen que ver con sexo...
    Mi colchón es una mierda, está hundido por el centro; lo que más temo es comprar uno bueno de verdad y que luego me haya acostumbrado demasiado al malo...
    ¿Estivill por cierto era ese señor que escribió sobre los portales del sueño?; incluso te decía las horas en las que tenías ir a dormir... Me acuerdo que yo por aquel entonces trabajaba de noche, y desde entonces ese tío me cae fatal (por la mañana se ve que no hay portales del sueño, solo puedes tener el turno de mañana o de tarde...)

    ResponderEliminar
  5. tenías que ir a dormir*

    ResponderEliminar
  6. Apaaaaaaa entro aquí i em trobo un munt de gent coneguda! :-))

    Saps un anunci que fan que diu que, després de 10 anys amb el mateix matalàs és com si no tinguessis matalàs? Doncs bé... ehem... jo és com si no tingués matalàs :-D

    Val, quan em toqui el premi d'11 milions d'Eurus que sorteja l'ONCE me'l compraré... en el meu cas és una necessitat imperiosa... jo també necessito dormir ;-))

    ResponderEliminar
  7. Aquesta Yáiza és de por "Quan dic que "m'ha costat dormir" vol dir que he trigat uns 10 minuts en agafar el son..."

    Jo, quan dic que m'he dormit molt aviat, vol dir que he tardat mitja horeta... quan dic que "m'ha costat dormir" millor no ho explico :-))

    ResponderEliminar
  8. ueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! la viscoelàstica mola!!! ja em diràs quan te'l vols comprar i li dic a la Mariona!! :)

    i ja saps...a casa meva estàs sempre convidada!!!

    nora

    ResponderEliminar
  9. Yáiza quina sort, m'alegro que descansis així de bé i que duri molts anys més! :) realment és un plaer i adormir-se en 10 minuts és un luxe :)

    ja, el bo es fa pagar, xexu tens tota la raó. però això m'ho miro com una inversió de futur. com diu el JP a la llarga s'amortitzen. i ara que s'acosten els reis i el meu aniversari, és una oportunitat d'or! :)


    jordi, seguramente sí es el hombre. Pero no te lo tomes tan a pecho, seguro que tu encontrabas algun portal! xDD

    Totalment d'acord amb l'anunci, Assumpta! xDD m'enrecordo perfectament, encara que ara ja no el facin. Doncs això, crec que hem de prendre una decisió per poder-nos adormir en 10 minuts com la yáiza! :)

    ResponderEliminar

Algú ho havia de dir!