domingo, 6 de marzo de 2011

Fer dissabte, coses dels catalans

És molt curiós que en català, fer dissabte vol dir que netegem. Quins dissabtes més desastrosos. El tarannà català ja ho té això; som uns pencaires i treballem moltes hores, ens agafem la vida molt seriosament,  repartim els impostos per les parts d'Espanya que els falten diners, la nostra és una de les comunitats on el nivell de vida és més alt. En fi, que de ganduls no en tenim res i a sobre, el dissabte ens el passem netejant. Des d'aquí, faig una crida perquè a partir d'ara fer dissabte sigui: aixecar-se tard, fer un bon esmorzar, anar d'excursió a algun lloc i dinar un pícnic nutritiu. Fer una migdiada al camp, amb la brisa del vent i el soroll dels ocells, i a la nit, anar al cinema, sortir a ballar o al teatre (a gust del comsumidor). I que la neteja quedi relegada a algun forat lliure. El llenguatge té aquestes coses i he d'afegir, a favor del català, que nosaltres ens podem fer costat i fem goig. I els castellans no! :) (sempre amb bon to, amb optimisme!)

2 comentarios:

  1. Com ho hem de dir a partir d'ara fer dissabte? Fem forat lliure? No m'acaba de convèncer, haurem de pensar-hi. Reflexionem-hi.

    ResponderEliminar
  2. er dissabte s'ha de dir igual. El que passa que a partir d'ara voldrà dir gaudir. No netejar. Netejar es dirà igual. :)

    ResponderEliminar

Algú ho havia de dir!