domingo, 31 de enero de 2010

Inexplicable

és evident que alguna cosa falla, ja que els polítics sembla que no tenen res més a fer que marejar-nos amb les acusacions, les insinuacions i les mentides al voltant de l'incendi d'Horta de Sant Joan. El bosc es va cremar el 20 de juliol de l'any passat, fa més de sis mesos, i encara ésfervent actualitat. Ningú té l'aplom d'admetre un error i tan Saura, com Baltasar, com els de CiU s'acusen els uns als altres; s'ha cnvertit en una picabaralla política. És evident que hi va haver errors greus en la gestió de l'incendi, i la mostra d'això és que cinc persones hi ven perdre la vida, i crec que hi hauria d'haver respecte pels familiars dels difunts.
Però el que més em preocupa és que l'origen d'aquesta cadena d'esdeveniments desafortunats rau en l'estupidesa humana dels dos joves que van encendre un foc a ple juliol, el van reanimar amb bombones de gas, no van alertar ningú fins l'endemà i a sobre van donar les culpes a un llamp. Però és que no s'acaba aquí, perquè van tenir temps de fer-se fotografies davant les flames. En què estavan pensant? I no és que fossin dos simples aventurers, sinó que havien treballat altres vegades en incendis forestals. Em sembla inexplicable que es pugui actuar aixi. Inexplicable i vergonyós.

sábado, 9 de enero de 2010

La perfecció


L'altra dia, un bon amic em va preguntar si creia que la perfecció existia. Després de donar-hi moltes voltes, he arribat a la conclusió que no existeix. No hi ha res perfecte a la vida mundana; el que per a mi ho sigui, per a un altre serà la cosa més vanal. Amb tot, la perfecció en un sentit ideal, sí que existeix, la que ens imaginem. I he trobat la imatge que s'hi acosta més (i no és el mar! ;P) És l'escultura que va fer Canova al 1790 en què s'hi veu Eros (Déu de l'amor) a punt de fer un petó a Psique (Personificació de l'ànima). Ella ha estat adormida a causa d'un encanteri durant molts anys i Eros, que n'està enamorat, la desperta per poder ser al seu costat. Canova va centrar les dues boques just al mig de la figura, que té forma d'x, cosa que genera tensió. Segueix els cànons clàssics i tot i que està feta de marbre, capta l'escalf del cos humà. Però el més perfecte d'aquesta escultura no és la tècnica, sinó el que evoca. Veure com l'amor i l'ànima es fusionen és perfecte. Pel que fa a la resta, tot és imperfecte.

lunes, 4 de enero de 2010

Que no ens enganyi


Realment, la impressió que es desprèn de l'evolució de Fèlix MIllet és que ha passat de ser un Senyor de Barcelona a un pobre home qualsevol. Però que no ens enganyi, darrera aquesta imatge de barba d'un mes i sota les mil capes de roba que vesteix, hi ha un espavilat que durant els últims deu anys ha robat fins 31,2 milions d'euros del Palau de la Música. Ens ha robat a tots i això no se li pot perdonar. ha de pagar pel que ha fet, per més descuidada que sigui la seva imatge!